Har du opplevd å gjøre noe, enten det er på jobb eller hjemme  som gjør at du helt glemmer tid og sted? Eller har du opplevd øyeblikk som får hårene til å reise seg i nakken – og du ønsker at dette aldri skal ta slutt….

dsc_0924Det å få barn er et slikt magisk øyeblikk – å få barnebarn er å ta det til et høyere nivå – Hadde jeg visst hvor flott det var å få barnebarn hadde jeg fått det først … det er et av disse store mirakler som livet gir til noen av oss.

La meg først få dele noen tanker om hva jeg tenker om magiske øyeblikk og hvorfor jeg er så opptatt av disse opplevelsene. I min verden finnes det ikke noe svart eller hvit magi, som kan forbindes med det okkulte eller religiøse, men opplevelser i en forstand som påvirker meg sanselig slik at følelsene i meg bobler eller legger seg som et lunt og varmt teppe og hvor jeg bare er til stede i det øyeblikket.

Jeg har i det siste også opplevd øyeblikk som har startet helt i motsatt ende av det magiske. De har truffet meg så det gjør vondt.  Jeg kan knapt tror det jeg opplever og må gjøre noen valg;  jeg MÅ bare kjempe meg igjennom og involvere meg. Andre opplevelser kan jeg akseptere skjer og heller se etter mulighetene for å gjøre dem om til magiske opplevelser.

dsc_0821Når jeg får bruke min kreativitet, mine kunnskap og mine ferdigheter og jeg får en balanse mellom utfordringer og kompetansen glemmer jeg tid og sted – Jeg er i flow, og det magiske øyeblikk oppleves når jeg opplever mestring, jeg får inspirasjon, det gir meg kick, jeg  lader batteriene, får motivasjon og er klar for nye og større utfordringer. En fantastisk oppadgående spiral,  en tilstand som oppstår mellom stress, kaos, kjedsomhet og fortvilelse – et hamsterhjul som får opp farten og som gir meg glede.

Da er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor vi trenger de magiske øyeblikk…..

Jo mer kompliserte omgivelser  vi har – desto viktigere er det å ta vare på de magiske øyeblikk.  I et samfunn som jeg til tider opplever opererer på tvers av mine verdier, normer og regler er det viktig å ta vare på seg selv så motivasjon og  handlekraft opprettholdes og forblir sterk.  Et magisk øyeblikk er en subjektiv opplevelse. Uansett hva du opplever som magiske øyeblikk så er det viktig å være i stand til å oppdage dem.  ( sjekk her om du vil lære mer om magiske øyeblikk)

I de siste ukene har jeg fått bidra med hardt arbeid ved å renovere huset som min datter har kjøpt sammen med fiiiineste gutta i livet mitt.

Det kjennes ikke ut som magi når vi river ned vegger – tar ut gamle materialer, gulvbelegg, tepper og tapetrester, men det er forbigående. Læringen jeg har tatt med meg er at dersom jeg ikke er i stand til å oppleve den andre siden av de magiske øyeblikk vil jeg heller ikke være i stand til oppdage øyeblikkene som gir meg opplevelsen av mestring. For det er virkelig magisk når jeg har jobbet hardt, kjenner det i muskulaturen og etter hvert ser resultatet. Jeg opplever glede sammen med andre, vet  jeg har brukt mine evner og kompetanse, har kjent på utfordringer og oppnådd mer enn det jeg hadde forventet.

– DET ble et magisk øyeblikk….img_9297

 

Følg med på hva vi mener

Oppgi epostadressen din for å få nyhetsbrev og varsler om nye innlegg via epost. (Vi lover å ikke spamme deg...)