90600662 elsa@presenza.no

Er drømmen satt på vent eller har du glemt drømmen?

by | Jul 12, 2018 | Refleksjoner

For et par år siden var jeg i India og besøkte våre sponsorbarn i slummen. Der fikk jeg muligheten til å spørre en 15 åring, en 11 åring og en 8 åring: «Hva drømmer du om å gjøre når du blir voksen?»  De hadde drømmer, om å bli sykepleier og hjelpe andre i landsbyen, 11 årigen drømte om å kjøpe en symaskin og starte en egen bedrift, og gutten på 8 år drømte om å få bli med i OL og løpe raskest av alle…..Tre barn på forskjellige stadier men alle med klare drømmer….
 

Drømmer du?

Da jeg var liten hadde jeg også en drøm…men 35 år senere var jeg ikke i nærheten av å virkeliggjøre den. Det hadde skjedd ting underveis som hadde tatt meg vekk fra drømmen. Men var det for sent å drømme videre der jeg var akkurat da?

Jeg fikk spørsmålet  når jeg  nærmet  meg  50 år og endelig var voksen. Hva drømmer du  om? Jeg var med på et lederutviklingsprogram i regi av min arbeidsgiver og jeg ble svar skyldig.  Jeg kunne ikke si hva jeg drømte om.  Jeg drømte ikke om noe – det var et stort tomrom.  Hadde jeg det så bra at jeg hadde sluttet å drømme, eller var det en helt annen grunn til min drømmeløse tilværelse. Der og da visste jeg ikke svaret.

 

Aksepter nå situasjonen

I prosessen med å finne hvordan jeg var som leder og hvem jeg ville være, ble mange oppdagelser gjort.  Jeg ble klar over at utvikling og vekst var avhengig av at jeg ble bevisst egne overbevisninger, tanker, følelser og adferdsmønster.  Jeg lærte å stoppe opp,  observere meg selv, erkjenne status for hvor jeg var akkurat da og gi meg selv en aksept for at jeg var der jeg var. Å akseptere en situasjon er ikke det samme som å godta at slik skal det være. Men for å kunne gå videre trenger du og jeg å akseptere det som er, slippe det og så sette mål for hvor vi ønsker å være. Det ble en oppdagelse som gav næring til å få frem min drøm.

Drøm livet – lev drømmen

Jeg mener at også du har en drøm, en drøm om å få utfolde deg, gjøre noe helt annet, noe du brenner for og har passion for.  Jeg har sagt det selv, og jeg har hørt det fra andre:  “Egentlig har jeg lyst til, men…”

Du mangler kanskje troen på at du kan nå drømmen.  Du har begravd den og senere glemmer du den helt. Årsakene kan for eksempel være økonomiske hindringer, overbevisninger og situasjoner som har oppstått. Kanskje  trenger du noen flere erfaringer for å kunne virkeliggjøre drømmen, oppleve flere sider av livet, få inn flere fargenyanser og transformere motgang til styrke. Selv opplevde jeg at jeg hadde begravd drømmen ved å være ubevisst på egne verdier og hva som gav meg mening.

Du får tegn på at du ikke lever drømmen i livet når du begynner å kjenne at dagliglivet gir liten glede.  Jobben skaper motstand,  fremtiden blir mørkere, lyspunktene blir sjeldnere og etter hvert blir energien borte. Depresjon står og venter på hjørnet og fysiske plager er et faktum.

Det var i drømmen jeg fant  meningen, gleden og energien til et fargerikt liv. Jeg vet at det ikke bare fryd og gammen å ta frem drømmen. Livet vil alltid komme med noen utfordringer. Men når motivasjonen er indre drevet og du får bruke dine talenter, styrker og kvaliteter til å forme ditt liv og gjøre det du har passion for, er det  letter å bruke motstanden til å vokse og utvikle deg videre og få gjøre det som gir mening i livet for deg.

Finn igjen din drøm

DET er ikke noe fasitsvar på hvordan du kan finne frem til din drøm, men jeg er sikker på at du har en gammel drøm og at den kan tas frem igjen og gjøres levende. – Det er aldri for sent… Jeg ble minnet på det når jeg var i India, og hørte barnas drømmer – og blir igjen minnet om å leve drømmen når jeg er sammen med mine barnebarn.  Når de forteller om sine drømmer treffer det meg i hjertet og utfordret meg videre på mine egne drømmer…

VI DELER REMIX-BLOGG

Når livet kjennes og oppleves kaotisk

Når livet kjennes og oppleves kaotisk

Kaos er en tilstand av mangel på orden. En situasjon der en har vanskeligheter med å kontrollere og bringe stabilitet - er dermed kaotisk. Slik er min hverdag nå – fjern fra tidligere ordning – plan og struktur Uventede følelser oppstår- følelser jeg aldri før har...

Frykt og Skam skjuler økonomiske problemer

Frykt og Skam skjuler økonomiske problemer

Fy f…… så vondt det gjør nå døra treffer meg midt i trynet. Nå igjen - jeg orker ikke mer! Livet mitt er kaos . Det er det jeg oppfatter når jeg tar telefonen fra en person jeg har jobbet med tidligere. Hun fortsetter - jeg kan ikke helt fatte at dette skjer igjen....

DU ER GOD NOK AKKURAT NÅ

DU ER GOD NOK AKKURAT NÅ

Hver dag har vi en mulighet for å utvikle oss og bli mer enn vi er-forutsatt at du tenker det er spennende og viktig. Juli betyr sommerferie for de fleste. Endelig er det din tid for ro,varme, lune,opplevelsesrike dager-uten grubling og bekymring-eller? Det er faktisk...

Det perfekte finnes ikke, alt er satt sammen, fysiske gjenstander, mentale opplevelser, konstruksjoner av alle slag har sprekker og der kommer lyste inn….   Les hele blogginnlegget her

Er du et vanemenneske? Er det bra eller ikke? 

Det er lett å låse seg til en bestemt måte å gjøre ting på. Du blir offer for dine vaner. Virkeligheten er at du kan komme opp med mange nye måter å bruke dine styrker på. Husk at du er eksperten på deg selv. Gi deg sjansen til å utforske og uttrykke dine beste...