90600662 elsa@presenza.no

Ferien over – gruer du deg til å begynne på jobb igjen?

by | Apr 22, 2019 | Refleksjoner

De blå følelsene eller kjiiipe tanker – Nå er ferien over..

 

Stopp og finn ut hva skjer?

For mange er nok tanken på å skulle vende tilbake til vekkerklokker, oppgaver, forpliktelser og sjefens mas på jobben litt tung.  Noen blå følelser er helt greit, men kommer det kjiipe tanker som at jeg gruer meg til å til å gå på jobben. Da kan det være lurt å stoppe opp og gjøre opp en status. Er det mangel på utfordringer, kjenner du deg usikker på fremtiden, eller er det konflikter som er vanskelig å løse? Er bedriften midt i en omstillingsprosess  og  du er usikker på hva du ønsker eller passer til?  Kanskje opplever du å stå fast, har lyst på ny jobb, men aner ikke hvordan veien videre skal gå, da har  jeg noen tanker og tips til deg.

Det er ulike grunner til at det kan føles tungt. Vi kan ha hatt høye forhåpninger til ferien, gledet oss i lang tid, men når den nærmer seg slutten kan vi kjenne på at vi ikke føler oss så avslappet som vi hadde håpet.

Jeg leste en melding på et forum som jeg følger hvor en skrev følgende:

Det burde vel egentlig ikke være sånn at man gruer seg til å gå på jobb. Man får jo følelsen av at veldig mange bare eeelsker jobben sin og gleder seg til å ta fatt etter ferien. Jeg gruer meg også men egentlig ikke på grunn av selve jobben, men mest fordi jeg ikke er på bølgelengde med sjefen. Det har vært en del gnisninger mellom henne og oss ansatte og dette tærer på min arbeidsmoral og arbeidslyst. Vurderer nesten å bytte jobb men aner ikke hva jeg i såfall skulle gjøre. Den type jobb jeg gjør finnes ikke særlig mange av og i tillegg tjener jeg godt fordi jeg har rett utdannelse. Det er vel bare å bite tenna sammen og gjøre så godt man kan…

 

Hun er ærlig når hun sier at det handler om å tjene penger – MEN Hva vil du likt å gjøre dersom penger ikke hadde noe å si, hva ville gitt deg glede i livet og opplevd som meningsfylt? Alan Watts har en fantastisk betraktning på dette. Han sier at:

 

Hvis du gjør ting du ikke liker bare for å holde livet i gang så er det dumt. Det er bedre å ha et kort liv fullt av det du liker og har lyst til enn et langt og trist liv. Og tenk – hvis du virkelig brenner for det du gjør – det spiller ingen rolle hva – så kan du bli en virkelig mester. Det er den eneste muligheten for full mestring – å gå 100 prosent inn for noe – ” all in”. Og blir du en mester – da vil du kunne få betalt som en mester for oppgaver du liker å gjøre. Og da trenger du ikke bekymre deg for hvordan det skal gå i livet.

 

Og det er derfor SÅ viktig å vurdere dette; Hva vil jeg?

Så når du skal tilbake på jobb – gleder du deg eller skal du tilbake til noe du ikke liker?

 

VI DELER REMIX-BLOGG

Tøffe tider varer ikke evig

Tøffe tider varer ikke evig

Vi opplever alle motgang i livet før eller senere. Når har du lært mest om tålmodighet, forståelse, ro, motivasjon, takknemlighet og mestring? - personlig må jeg si det er i livets motgang jeg tar til meg mest læring.... Les denne interaktive artikkelen ved å trykke...

Nytt År

Nytt År

Jeg kom over et dikt skrevet av en ukjent Det sa noe til meg -og det har jeg lyst til å dele med deg, på vei over i et nytt år. Les det i denne interaktive artikkelen.

NÅR LIVET GIR MEG UTFORDRINGER

NÅR LIVET GIR MEG UTFORDRINGER

Det eneste som er forutsigbart er at livet er uforutsigbart. Selv om jeg ikke kan kontrollere hvilke utfordringer jeg møter eller når jeg kan møte dem, kan jeg styre hvordan jeg reagerer. Når Livet gir meg utfordringer – eller sagt på en annen måte – skaper direkte...

Luciadagen 13.desember

Luciadagen 13.desember

Lucia-feiringen 13. desember representerer lyset som kommer i Nordens lengste natt. Lys og mørke utfyller hverandre. Når det er mørkt er det vanskelig å se omgivelse rundt oss. For i den mørke «Lussi langnatt» kommer Lucia kledd i hvit kjole og med lyskrans på hodet....

KOMPASSET

KOMPASSET

Kompasset er et instrument som brukes til navigering og orientering. Det  signaliserer retning i forhold til omgivelsene og  gir tilbakemelding på hvor du er nå.   Det samme kan du tenke om  følelser. Følelsene dine er et av dine viktigste signalsystemer. Det er ditt...

Hva trenger vi filosofer til?

Hva trenger vi filosofer til?

Har du noen gang spurt deg selv det spørsmålet? Hvilket svar kom du opp med?   Filosofer er ikke det bare noen som sitter og tenker for seg selv noen ting som ikke betyr noe for noen andre og som er så høytravende at det blir uinteressant?   Det er vel sikkert...

Smilets dag

Smilets dag

Den 07. oktober er smilets dag. - SMIL OG VÆR GLAD: Overhvelmet av mange oppgaver på jobben – privat?  Er det ting som lett gjør deg stresset og irritert? Da bør du smile av det hele. Irriterende å høre ... Forskere har nemlig funnet ut at å smile selv om du egentlig...

De som er Motstandsdyktige har motstandskraft

De som er Motstandsdyktige har motstandskraft

De som er Motstandsdyktige har motstandskraft og er ofte veldig utholdende og ganske selvstendige. De kan stå imot andre og på en måte gjennomføre det de har bestemt seg for-de kan være og ganske gode på å bruke ressursene rundt seg: I det sosiale nettverket og ta...