90600662 elsa@presenza.no

Ferien over – gruer du deg til å begynne på jobb igjen?

by | Apr 22, 2019 | Refleksjoner

De blå følelsene eller kjiiipe tanker – Nå er ferien over..

 

Stopp og finn ut hva skjer?

For mange er nok tanken på å skulle vende tilbake til vekkerklokker, oppgaver, forpliktelser og sjefens mas på jobben litt tung.  Noen blå følelser er helt greit, men kommer det kjiipe tanker som at jeg gruer meg til å til å gå på jobben. Da kan det være lurt å stoppe opp og gjøre opp en status. Er det mangel på utfordringer, kjenner du deg usikker på fremtiden, eller er det konflikter som er vanskelig å løse? Er bedriften midt i en omstillingsprosess  og  du er usikker på hva du ønsker eller passer til?  Kanskje opplever du å stå fast, har lyst på ny jobb, men aner ikke hvordan veien videre skal gå, da har  jeg noen tanker og tips til deg.

Det er ulike grunner til at det kan føles tungt. Vi kan ha hatt høye forhåpninger til ferien, gledet oss i lang tid, men når den nærmer seg slutten kan vi kjenne på at vi ikke føler oss så avslappet som vi hadde håpet.

Jeg leste en melding på et forum som jeg følger hvor en skrev følgende:

Det burde vel egentlig ikke være sånn at man gruer seg til å gå på jobb. Man får jo følelsen av at veldig mange bare eeelsker jobben sin og gleder seg til å ta fatt etter ferien. Jeg gruer meg også men egentlig ikke på grunn av selve jobben, men mest fordi jeg ikke er på bølgelengde med sjefen. Det har vært en del gnisninger mellom henne og oss ansatte og dette tærer på min arbeidsmoral og arbeidslyst. Vurderer nesten å bytte jobb men aner ikke hva jeg i såfall skulle gjøre. Den type jobb jeg gjør finnes ikke særlig mange av og i tillegg tjener jeg godt fordi jeg har rett utdannelse. Det er vel bare å bite tenna sammen og gjøre så godt man kan…

 

Hun er ærlig når hun sier at det handler om å tjene penger – MEN Hva vil du likt å gjøre dersom penger ikke hadde noe å si, hva ville gitt deg glede i livet og opplevd som meningsfylt? Alan Watts har en fantastisk betraktning på dette. Han sier at:

 

Hvis du gjør ting du ikke liker bare for å holde livet i gang så er det dumt. Det er bedre å ha et kort liv fullt av det du liker og har lyst til enn et langt og trist liv. Og tenk – hvis du virkelig brenner for det du gjør – det spiller ingen rolle hva – så kan du bli en virkelig mester. Det er den eneste muligheten for full mestring – å gå 100 prosent inn for noe – ” all in”. Og blir du en mester – da vil du kunne få betalt som en mester for oppgaver du liker å gjøre. Og da trenger du ikke bekymre deg for hvordan det skal gå i livet.

 

Og det er derfor SÅ viktig å vurdere dette; Hva vil jeg?

Så når du skal tilbake på jobb – gleder du deg eller skal du tilbake til noe du ikke liker?

 

VI DELER REMIX-BLOGG

Når livet kjennes og oppleves kaotisk

Når livet kjennes og oppleves kaotisk

Kaos er en tilstand av mangel på orden. En situasjon der en har vanskeligheter med å kontrollere og bringe stabilitet - er dermed kaotisk. Slik er min hverdag nå – fjern fra tidligere ordning – plan og struktur Uventede følelser oppstår- følelser jeg aldri før har...

Frykt og Skam skjuler økonomiske problemer

Frykt og Skam skjuler økonomiske problemer

Fy f…… så vondt det gjør nå døra treffer meg midt i trynet. Nå igjen - jeg orker ikke mer! Livet mitt er kaos . Det er det jeg oppfatter når jeg tar telefonen fra en person jeg har jobbet med tidligere. Hun fortsetter - jeg kan ikke helt fatte at dette skjer igjen....

DU ER GOD NOK AKKURAT NÅ

DU ER GOD NOK AKKURAT NÅ

Hver dag har vi en mulighet for å utvikle oss og bli mer enn vi er-forutsatt at du tenker det er spennende og viktig. Juli betyr sommerferie for de fleste. Endelig er det din tid for ro,varme, lune,opplevelsesrike dager-uten grubling og bekymring-eller? Det er faktisk...

Det perfekte finnes ikke, alt er satt sammen, fysiske gjenstander, mentale opplevelser, konstruksjoner av alle slag har sprekker og der kommer lyste inn….   Les hele blogginnlegget her

Er du et vanemenneske? Er det bra eller ikke? 

Det er lett å låse seg til en bestemt måte å gjøre ting på. Du blir offer for dine vaner. Virkeligheten er at du kan komme opp med mange nye måter å bruke dine styrker på. Husk at du er eksperten på deg selv. Gi deg sjansen til å utforske og uttrykke dine beste...